fbpx

Fitness of Bootcamp, wat is beter?

Fitness of Bootcamp, wat is beter?

Die vraag krijg ik vaak, en het antwoord begint met “dat hangt er vanaf”.

Ik kan veel voorbeelden geven van mensen (in een bepaalde situatie) die beter af zijn in een sportschool. Ik kan even goed legio voorbeelden geven van mensen die veel beter af zijn bij een 1-3 wekelijkse bootcamp training.

Wil je een bodybuilder worden, meedoen aan bikini fitness of de sterkste man van de provincie worden? Dan zul je in de meeste gevallen toch echt beter af zijn in de sportschool, het liefst onder begeleiding. Dat komt omdat zéér specifieke doelen, alleen behaald kunnen worden vanuit een zéér specifieke aanpak.

Wil je vooral all-round fit worden, in groepsverband sporten, buiten sporten, alle grondmotorische vaardigheden ontwikkelen (oa. kracht en uithoudingsvermogen), meer calorieën verbranden, of vind je simpelweg fitness niet leuk, dan is bootcamp in de meeste gevallen een veel betere keus.

Als je je technische vaardigheden in je sport wilt verbeteren en sterker wilt worden zodat je dat terugziet in je sport, dan kun je onder begeleiding van een personal trainer in de sportschool werken aan je persoonlijke doelen. Je kunt ook kiezen voor begeleiding in groepsverband tijdens bootcamps.

Dat is dan weer veel goedkoper, maar waarschijnlijk minder effectief voor je specifiekesportprestaties.
– Je kunt een mooi, strak en gespierd lichaam krijgen door bootcamp training, maar ook met krachttraining in de sportschool.
– Je kunt je uithoudingsvermogen verbeteren door bootcamp training, maar ook met cardiotraining in de sportschool.

– Je kunt gezonder worden door bootcamp training, maar ook door een combinatie van kracht- en cardiotraining in de sportschool.
En zo wordt vooral duidelijk dat er geen zwart/wit antwoord te geven is op de vraag “Fitness of Bootcamp, wat is beter?”

Maak de keus die het beste past bij jouw specifieke doelen, persoonlijkheid, persoonlijke omstandigheden en budget.
Het belangrijkste is dat je, wat je ook doet, op lange termijn blijft volhouden en leuk blijft vinden.

Het belangrijkste is dat je, wat je ook doet, op lange termijn blijft volhouden en leuk blijft vinden.

Bootcamp Diemen

POST REPLY

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected!
Open chat
Hi (Try) Outsider!

Welkom! Heb je vragen waarmee wij kunnen helpen?
Geverifieerd door ExactMetrics