Wij zijn team Outside!

Samuel van Gelder

Samuel van Gelder

Ik ben Samuel van Gelder, oprichter en trainer bij Outside Training. Sporten, training geven en mijzelf als coach en mens ontwikkelen zijn mijn grootste hobby. Maar dat is niet altijd zo geweest…

Ik was vierentachtig kilo met een BMI die de 25 (de bovengrens voor een ‘gezond gewicht’) al een tijdje gepasseerd was.  Ik had overtollig vet en niet meer dan de nodige spiermassa om mijn cocktails aan de bar te kunnen heffen.  Het was elke dag feest. Ik merkte dat ik “het dikkertje” van mijn vriendengroep was, maar het drong niet tot mij door.

Tot het moment dat ik met een vriend mee ging om MMA (een vrij ruwe vechtsport) te proberen had ik nooit door hoe slecht mijn conditie en krachtniveau was. Daar kwam ik er op de harde manier achter. Gelukkig.
lk besloot dat ik mijzelf in de sportschool onder handen moest nemen. Ik wou beter worden in MMA, er “strakker uitzien” en “gespierder worden”.

Kort daarna schreef ik mij in bij de sportschool. Ik nam vrienden mee en dat motiveerde in het begin enorm. Ik werd enthousiaster en enthousiaster en was al snel bezig met het lezen van ALLES wat met fitness en voeding te maken had. Advertenties, websites, magazines, documentaires, alles. Het had geen grenzen. MMA vond ik niet interessant; kracht- cardiotraining, voeding en de rest van mijn leefstijl managen, dát trok mijn aandacht.

Ik merkte toen, net als jij, dat er over elk onderwerp duizenden meningen bestonden. Ik was vastberaden om díe persoon te vinden waar ik klakkeloos (in ieder geval, veilig) mijn info vandaan kon halen. Maar ik vond die persoon niet. Want die persoon bestaat niet.

Ik besloot dat ik  zelf  alles wat ik interessant vind, nauwkeurig en tot in de details te bestuderen en een netwerk van mensen om mij heen verzamelen die hetzelfde doen.

Ik ging boeken kopen en lezen en hetgeen ik zo graag wilde, gebeurde. Ik viel af. En niet zo’n beetje ook. Ik verloor uiteindelijk gewicht tot ik 67kg woog (-17kg). En ik had die sixpack die ik wilde. Mensen begonnen mij om tips en adviezen te vragen en ik besefte nog beter hoeveel ik nog niét wist, maar ook hoe leuk ik het vond om mensen te helpen. Ik wilde meer weten en al mijn vragen kunnen beantwoorden. Mijn carrière was geboren.
In augustus van 2012 (ik was toen 18 jaar) begon ik opleidingen te volgen tot personal trainer. Ik ronde de opleidingen succesvol af binnen een jaar, startte met personal training geven en begon een  blog op Facebook  waar ik probeer evidence based artikelen te posten om mensen betrouwbare informatie te bieden over alles met betrekking tot een gezonde en fitte leefstijl.

In september 2012 begon ik met het geven van bootcamp trainingen. Naar Bootcamp Trainingen werd veel gevraagd en men wilde training in de buitenlucht in groepsverband. Outside Bootcamp Training was geboren.

Nu, jaren later, ben ik nog steeds (eigenlijk zelfs nog meer) gepassioneerd voor het verder ontwikkelen op fysiek, mentaal en cognitief gebied en vind ik het heerlijk en een mooie uitdaging andere mensen begeleiden naar een nieuwe, gezondere en fittere ‘ik’. Tegenwoordig ben ik afgestudeerd HBO Sportkundige (HBO Sport & Bewegen, Leefstijl & Gezondheid) en heb ik een zeer indrukwekkende stage gelopen bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. Ik werk met zo’n 15 cliënten aan hun persoonlijke, compleet uiteenlopende doelstellingen via Personal Training [zie mijn website die eigenlijk nog niet af is, maar jij krijgt een voorproefje!].  Ik verzorg de Bootcamp Trainingen op dinsdag- en woensdagavond, zaterdagochtend en zondagochtend en ik geef de Outside Bootcamps bij bedrijven, waaronder trainingen bij Virtuagym HQ in het centrum van Amsterdam.

Dit is de Linked-in van Samuel van Gelder.

Even voorstellen: Ik ben Mark en sinds Juli 2018 trainer bij Outside. Ik ben al 14 jaar gelukkig en getrouwd met Marieke, en heb 2 geweldige kinderen! In het dagelijks leven ben ik banketbakker.

Het was een eer toen Samuel mij vroeg om trainer te worden bij Outside, maar daar zit natuurlijk een behoorlijke geschiedenis achter.

Ik ben opgegroeid in Amsterdam west. Helaas was er bij ons thuis geen geld om je aan te sluiten bij een sportclub, sporten gebeurde dus buiten op straat… Daar was ik dan ook altijd te vinden. Het maakte niet uit welke sport, als er een bal bij nodig was dan vond ik het leuk.

Vanaf mijn 14e was dat alleen nog maar Basketbal en vanaf mijn 15e ben ik dat dan ook in clubverband gaan doen. Nog steeds vind ik Basketbal het mooiste spel dat er is, hoewel ik ook graag naar een goede pot voetbal kijk. De meeste mensen hebben wel een sportheld, die van mij is Michael Jordan, hij is in mijn ogen de beste basketballer aller tijden. Wat die man heeft laten zien op- en buiten het veld is ongelooflijk!

Toen ik 15 was ben ik ook met een andere passie begonnen. Hoewel er op het begin weinig sprake was van passie… Ik had namelijk het idee dat ik erin geluisd was. Ik werd gevraagd om mee te gaan op dansles en er zouden meer vrienden meegaan… Je raadt het al, die vrienden lieten het afweten. Maar na 10 jaar als danser waarvan 5 jaar als wedstrijddanser en vervolgens nog 15 jaar als docent, kan ik niet meer dan dankbaar zijn dat ik ooit gevraagd ben om mee te gaan. Helaas is de dansschool waar ik les gaf gesloten sinds Juni 2018.

Vanaf mijn 17e ben ik krachttraining gaan doen, mijn lichaam had het model van een trapleuning en daar mocht wel wat verandering in komen. De eerste sportschool waar ik trainde was Henny Pleizier, tjonge wat heb ik daar veel geleerd. Mijn PT daar zag als snel dat ik interesse had in het bewegingsapparaat en overspoelde me vaak met informatie die ik gretig tot mij nam. Na verhuisd te zijn heb ik nog bij vele ander sportscholen getraind tot ik uiteindelijk bij TrainMore, nu Basic-Fit, terecht kwam waar ik uiteindelijk Samuel leerde kennen. Samuel was Deadlifts aan het doen en vroeg mij het te filmen. Na het filmen vroeg hij mij naar mijn mening over de uitvoering van zijn Deadlift. Ik had hier en daar wat kritiek en samen keken we naar het filmpje… De uitkomst hou ik geheim 😉 Maar Samuel zijn interesse was gewekt, vroeg mij hoe ik aan mijn kennis kwam en we spraken daarna wekelijks over de uitvoering van oefeningen in de gym. Ik was destijds aan het herstellen van een Hernia maar toen die onder controle leek te zijn ben ik mee gaan doen met de Bootcamps van Samuel.

Die Bootcamps waren een aanvulling op al het bewegen wat ik reeds deed. Vooral het trainen in en met een groep waren voor mij de grootste plus van deze manier van trainen. Ik zag hoe mensen geïnspireerd werden door de enthousiaste Samuel. Iedereen krijgt een compliment maar ook iedereen krijgt een correctie in z’n houding of uitvoering, er is aandacht voor iedereen!

Naast 3x per week krachttraining, 3 uur dansles geven en 1x per week een Bootcamp volgen liep ik ook nog wat hard. In dat hardlopen gaat inmiddels de meeste tijd zitten. Sinds een jaar of 4 doe ik dat namelijk een stuk fanatieker. Zo ben ik nu aan het trainen voor de marathon van Eindhoven (10-2019), dat wordt mijn derde marathon. Ik vind het leuk om te trainen voor een evenement, mijzelf te verbeteren en op het juiste moment proberen te pieken. De Damloop (de teller staat op 10) staat elk jaar wel op mijn programma en zo ook de halve marathon van Amsterdam (9X), als ik de hele tenminste niet loop. Om zelf beter te worden heb ik veel trainingen gevolgd en lees ik ook graag over nieuwe inzichten of methodiek.

Sinds Juli 2018 ben ik 1 van de trainers van Outside. Ik geef zowel Bootcamp als Running training.  Ik vind het belangrijk in een training dat deelnemers zich veilig en op hun gemak voelen, geïnspireerd raken, plezier hebben…. En als dat allemaal goed zit komt de progressie vanzelf!

Rechts: Arthur van Venrooij

Ik ben Arthur van Venrooij, trainer bij Outside training.

Ik sport sinds mijn kindertijd al met plezier, zo tennis ik al sinds ik 7 was. Ondanks dat ik sportte en ook vaak in de buurt aan het buitenspelen was, behoorde ik tot de zwaardere kinderen op de basisschool.

Toen ik in de pubertijd kwam, besloot ik dat het maar eens over moest zijn met mijn te hoge gewicht. Ik begon heel strikt op mijn eten te letten en stak niet meer alles in mijn mond wat ik aangeboden kreeg. Pas toen viel me op hoe ongezond en veel ik altijd gegeten had. Daarnaast begon ik thuis iedere dag sit-ups te doen, met als ultieme jongensdroom om ooit een six-pack te krijgen. Ik begon me toen ook steeds meer in te lezen over fitheid. Ik nam toen nog alles op internet aan voor waar. Door het letten op mijn voedsel verloor ik snel vet en kwam ik op een mooi gewicht.

Ik had Samuel leren kennen via mijn zus en gehoord van zijn bootcamp. Dit leek me perfect, omdat krachttraining in een groep mensen onder begeleiding me wel aansprak. Ik nam op mijn 15e in 2013 een proefles en ben sindsdien nooit gestopt. De goede begeleiding die ik kreeg bij Outside en de geweldige sfeer in de groep motiveerden mij enorm om te blijven komen.

Door de bootcamptrainingen namen mijn techniek en kracht enorm toe en mijn interesse voor fitness groeide mee. Ik miste geen enkele training en trainde ook af en toe in de sportschool als ik er extra tijd voor had. Ik begon in deze periode steeds meer van de lifestyle en de kennis eromheen te houden. Mijn doel was dan ook niet meer om een six-pack te krijgen, maar simpelweg om zo fit en sterk mogelijk te worden.

Na bijna 4 jaar fanatiek te hebben getraind bij Outside bootcamp, heeft Samuel mij recent als versterking bij het team gevraagd. Ik was hier meteen enthousiast over en aarzelde geen moment. Van mijn hobby mijn werk maken is hierdoor een levensdoel dat ik op mijn 19e al vroeg bereikt heb. Ik ben nu veel bezig met het lezen over voeding, gezondheid en fitness en kan hier nu ook met een kritische blik naar kijken. Ik ben zelf ook nog fanatiek aan het sporten. Ik geloof dat iemand nooit uitgeleerd kan zijn en ik wil mezelf altijd verbeteren in alles wat ik doe. Ik kan er als trainer enorm van genieten om te zien hoe anderen resultaten boeken, meer zelfvertrouwen krijgen en vooral genieten van sporten. Ik vind het heel mooi dat ik in dit proces een rol kan spelen.

Ik ben verder nog een eerstejaarsstudent Psychologie aan de UvA. Ik vind vooral de psychologie achter sport heel interessant en dit geeft mij een andere invalshoek als ik trainingen geef. Ik geloof dat mentale kracht essentieel is voor het bereiken van doelen en probeer mensen dan ook zo goed mogelijk te motiveren om alles uit zichzelf te halen.  

      LINKEDIN

Ik ben Ruben Kroese, deelnemer en trainer bij Outside Training. In de zomer van 2014 heb ik mijn eerste Bootcamp les bij Outside Training gevolgd, ik was meteen verkocht.

Vroeger heb ik als kind altijd gesport, zo heb ik bijna 9 jaar lang met alle plezier gebadmintond bij Badminton vereniging Diemen. Daarnaast vond ik de gymlessen ook altijd leuk en deed fanatiek mee.

Op mijn 15e raakte ik zwaar geblesseerd aan mijn knie, het bleek om een afgescheurde kruisband te gaan. Hieruit volgde een operatie en revalidatie periode van 12 maanden. Er volgde nog een blessure, een gekneusde knie met een revalidatieperiode van 2 maanden. Als laatste blessure liep ik een dubbelgeklapte meniscus op, een tweede operatie volgde en een revalidatie periode van 9 maanden. Totaal heeft deze blessureperiode 4 jaar geduurd. Badmintonnen of andere reactiesporten waren uitgesloten en zo belandde ik in de sportschool.

De sportschool leverde mij op den duur te weinig uitdaging, daarom zocht ik toen iets wat binnen mijn bereik lag en iets meer uitdaging had. Zo kwam ik bij de Bootcamp les van Outside Training terecht. Dit was voor mij een vertrouwde omgeving omdat ik Samuel ken sinds de Basisschool, wij waren elkaar echter uit het oog verloren tijdens de middelbare schoolperiode. Na de eerste training voelde ik mij direct thuis.

Na een jaar deelgenomen te hebben aan de Bootcamp lessen werden de lessen steeds drukker bezocht en begon ik Samuel te ondersteunen tijdens deze trainingen. Dit is uitgegroeid tot het overnemen van trainingen op het moment dat Samuel verhinderd is. Ik ben zelf tijdens mijn blessureperiode altijd gecorrigeerd door een fysiotherapeut op mijn houding en op het correct uitvoeren van de oefening. Houding staat altijd op nummer één en dit probeer ik over te dragen naar de deelnemers. Een blessure wordt meestal niet als positief ervaren, daarom vind ik het geweldig om mijn kennis en ervaringen te delen met anderen en anderen verder te helpen.

Ook probeer ik mijn kennis steeds meer te vergroten door het lezen van artikelen, praten met sporters en trainers en natuurlijk door zelf te blijven sporten. Wat ik ondanks de blessures nog altijd erg leuk vind!

Alhoewel ik erg graag sport en er ook regelmatig mee bezig ben, volg ik niet een opleiding in dit vakgebied. Ik volg momenteel een Hbo-opleiding Engineering, Design and Innovation aan de HvA (ook wel Werktuigbouwkunde genoemd). Dit is een technische studie, ik denk dat dit mij een totaal andere kijk geeft op oefeningen en creativiteit voor nieuwe of bestaande oefeningen.

Dit is de Linked-in van Ruben Kroese.