fbpx

De beste buikspieroefeningen

Wat zijn goede buikspieroefeningen?

Laten we eerst gaan naar de kern van je vraag: “hoe krijg ik een strakkere buik/sixpack?”.

Het antwoord daarop is niet “door de beste buikspieroefeningen te doen”, want buikspieroefeningen hebben geen significant effect op de hoeveelheid buikvet die op dit moment je sixpack  verstopt [1]. Wat je moet doen om buikvet te verliezen lees je hier.
Ben je alsnog geïnteresseerd in de beste buikspieroefeningen? Dan gaan we het daar gewoon over hebben!

 

Rectus Abdominis

Het trainen van de rechte buikspier, de musculus rectus abdominis (m.R.A.), is een manier om de spier te versterken in zijn functie.  Zoals hierboven genoemd; door je buikspier te trainen, train je NIET specifiek buikvet weg. Het is ook niet waar dat je een sixpack kan krijgen door de M. Rectus Abdominis te trainen. Iedereen heeft namelijk al een sixpack, want de m.R.A. is bij iedereen aanwezig en de vorm ervan (hoeveel blokjes je hebt) is afhankelijk van de ligging van je linea alba; een collageen bindweefsel die over je m.R.A. loopt en daardoor de blokjes creert. Je kunt dus ook niets veranderen aan de symmetrie of de hoeveelheid blokjes die je hebt.

Iedereen heeft een sixpack.

Je kunt de m.R.A.trainen waardoor het groeit en dáárdoor komt het meer naar voren te staan; maar zolang er te veel vet op zit blijft de sixpack onvindbaar. Wil je een sixpack, ga dan je tijd besteden aan het verbeteren van je beweeg- en vooral voedingspatroon. Het is nou eenmaal veel makkelijker om dagelijks 500 kilocalorieën minder te eten, dan om ze er dagelijks af te sporten.

Om je m. R.A. (sixpack) zichtbaar te krijgen is er een laag vetpercentage nodig. Als jij als man een vetpercentage van boven de +/-12% hebt en als vrouw boven de +/-16%, dan blijft je sixpack onzichtbaar.

Heb je een sixpack, maar wil je dat het sterker wordt of nóg harder wordt? Dan kun je ervoor kiezen om tijd te besteden aan het versterken van je buikspier!

POST REPLY

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected!
Open chat
Hi (Try) Outsider!

Welkom! Heb je vragen waarmee wij kunnen helpen?
Geverifieerd door ExactMetrics