fbpx

Worden vrouwen té gespierd van krachttraining?

Je hebt ze vast voorbij zien komen.

Veel te gespierde vrouwen die aan krachttraining doen. De reden dat jij angstig bent voor krachttraining. En terecht.

female-bodybuilders-diet

Of ze te gespierd zijn is een kwestie van smaak, maar we kunnen zeker stellen dat de meeste mensen het onaantrekkelijk en te gespierd vinden.

Maar het is niet de schuld van krachttraining dat deze dames er zo uit zijn gaan zien. De dames die hierboven te zien zijn, besteden 100% van hun tijd, energie, geld en moeite om eruit te zien zoals ze er nu uitzien. Zij vinden dit mooi.

Zolang jij niet 100% gaat voor ^ doel, dan zul je er nooit zo uit gaan zien. Dat kan ik je verzekeren.

Maak je geen zorgen, krachttraining maakt niet van vrouwen opeens gespierde-mannen-met-een-vrouwelijk-geslachtsdeel.

Krachttraining maakt vrouwen juist vrouwelijk.

Ik kan niet ontkennen, dat bovenstaande dames krachttraining doen. Dat doen ze. Net zoals ze heel strict eten om zo veel mogelijk spiermassa op te bouwen en vet te verliezen, trainen tegen alle zin in om maar op de beste tijden het lichaam te belasten, AAS (= Anabole Androgene Steroïden) gebruiken (dit helpt ze om nog veel meer spieren op te bouwen), slapen om hun herstel te optimaliseren, kortom, hun hele leven draait om hun lichaam. Zij doen, zoals je ziet, véél meer dan alleen krachttraining om dit lichaam te krijgen.

Met álleen maar krachttraining, laten we zeggen 1-3 trainingen per week, zul je nooit eruit gaan zien zoals ^.
Maar je kunt wel de voordelen [zie de afbeelding onderin het artikel] van krachttraining benutten!

Want met krachttraining kun je spieren opbouwen, door het lichaam steeds een stapje zwaarder te belasten. Door krachttraining te doen, kun je dus spieren (die je overigens al hebt) verder doen ontwikkelen (ook wel ‘opbouwen’ genoemd’).

Nogmaals, dan krijg je niet ^ lichaam, want die dames bouwen express zo’n 25-50 kilogram extra spiermassa op en werken hier tientallen jaren voor.

Zonder AAS en met 2 jaar kei-hard werken kom je nog niet eens voorbij de 8 kilogram extra spiermassa. En naarmate je langer traint, wordt verdere spieropbouw steeds moeilijker, waardoor je na 4 jaar hoogstens op 10 kilogram extra spiermassa uitkomt.

Voordelen van krachttraining

Spieropbouw, door middel van krachttraining, leidt tot meer spierkracht en grotere spieren. Grotere spieren geven je lichaam meer rondingen.

Kijk maar naar deze dames, die óók krachttraining doen, maar dan zonder gebruik van AAS en die niet als doel hebben om ’te’ gespierd te worden!

Bij voorbaat excuses voor de poses die ze aannemen.

nochtli-politie

Dit is Nochtli, een Nederlandse dame die bij de politie werkt. Zij is tegenwoordig fitness model en doet natuurlijk ook krachttraining!

Dit is Kait Cavers. Zij is trots op haar transformatie na het toevoegen van krachttrainingen in haar leven.

Dit is Kait Cavers. Zij is trots op haar transformatie na het toevoegen van krachttrainingen in haar leven.

denise-milani

 

jen-selter

maria-kang-435

Dit is Maria Kang, moeder van 3 jongens.

Ja, ook Kate Upton traint keihard! Check hier videos! Deadlifts, Hip thrusts,  Landmine Leg Blasts. En zo ziet Kate eruit tegenwoordig:

kate-upton-fitness

Ik kan niet bepalen waar voor jou de grens ligt, wat jij mooi vindt en wat jij ’te’ gespierd vindt, omdat we allemaal andere ideaalbeelden hebben.

Sommige dames zijn gespierder dan anderen. Dat heeft te maken met hun genetische potentie én hun eigen ideaalbeeld. Als je jezelf gespierd genoeg vindt, kun je gaan trainen op een manier om je spiermassa te behouden!
Al deze lichamen zijn behaald door consistente krachttraining (met als doel spieropbouw), en natuurlijk gecombineerd met het eten van gezonde en doelgerichte voeding.

Jij hebt ongeveer 10-15kilogram minder spiermassa dan deze ‘mooi gespierde’ vrouwen. Om hun lichaam te krijgen, ben je dus echt nog wel even zoet met wat maanden/jaren krachttraining.
Wil je dus een mooi lichaam en je vrouwelijke rondingen accentueren? KRACHTTRAINING!

Doet Outside aan krachttraining?

Krachttraining kan op meerdere manieren, een groot aantal van die effectieve manieren is de krachttraining die wij doen bij al onze Outside bootcamps! Meer leren over krachttraining doe je bij ons! Let’s go!

 

PS: Heb je nog meer redenen nodig om aan krachttraining te beginnen, dan krijg je hier een beknopt lijstje van mij!

Krachttraining kan ook met het eigen lichaamsgewicht. Zolang je maar progressie blijft maken!

Krachttraining kan ook met het eigen lichaamsgewicht. Zolang je maar progressie blijft maken!

 

Bronnen:

[1] Krachttraining verhoogt (piek) botmassa en beschermt mogelijk tegen osteoporose, ook bij postmenopausale vrouwen.

Stengel S.V., (2005) Power training is more effective than strength training for maintaining bone mineral density in postmenopausal women. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15746294  Geraadpleegd op 21-12-2013

[2]  Groter zelfvertrouwen, fysiek vermogen, bewegingscontrole, wandel snelheid, functionele onafhankelijkheid & cognitief vermogen.

Resistance training is medicine: effects of strength training on health. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22777332  Geraadpleegd op 29-11-2016

[3] KT bij vrouwen verkleint verschillen in fysiek vermogen tussen geslacht, en leidt tot adaptatie in kracht, vermogen en uithoudingsvermogen. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11404668 Geraadpleegd op 29-11-2016

 

POST REPLY

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected!
Open chat
Hi (Try) Outsider!

Welkom! Heb je vragen waarmee wij kunnen helpen?
Geverifieerd door ExactMetrics