fbpx

7 tips voor beginners!

4. Haal plezier uit de training

Wat je uiteindelijke doel ook is, je behaalt het doel alleen als je je sport blijft volhouden. Sporten die je niet leuk vindt, ga je niet lang genoeg vol houden om je doel te bereiken. En om je behaalde resultaten te behouden, zul je moeten blijven sporten!
Probeer daarom te ontdekken wat je leuk vindt binnen de trainingen. Misschien zijn sommige oefeningen leuk, of het samenwerken met anderen tijdens de training. Wat het ook is, onthou dat sporten leuk moet blijven!

Tip 5: Ga altijd uit van je eigen kracht

Let’s face it, bootcamp training is nieuw voor je! Eis daarom niet van jezelf dat je even veel kunt als de sterksten van de groep; iedereen moet zijn eigen weg bewandelen om de beste versie van zichzelf te kunnen worden. Laat je dus inspireren door je mede bootcampers, maar hou rekening met je eigen mogelijkheden en beperkingen. Je zult met voldoende training vanzelf een van de snelsten, betere en sterkste zijn!

Tip 6: Hou rekening met je herstel

In letterlijke zin breek je spieren af tijdens training, en tijdens rust zal je lichaam zich herstellen, zodat je sterker terug kan komen. Je lichaam is geschrokken van de zware training die heeft plaatsgevonden en gaat daarom ervoor zorgen dat we iets meer spierkracht terugkrijgen dan dat we voor de training hadden! Zo bouw je dus op lange termijn kracht of conditie op.
Maar dan zul je je lichaam wel voldoende moeten laten herstellen. Neem na elke training een rustdag!

Tip 7: Kijk naar een ander maar doe het voor jezelf

Jij bent jij. Je zult nooit een ander worden, maar je kunt wel een fittere/sterkere versie van jezelf worden!
Focus daarom op je eigen progressie. Sta even stil bij waar je vandaan komt, wat je doelen zijn en hoe jij die kunt behalen.
Laat je ook vooral niet demotiveren door de voorsprong van anderen.
Wat een ander heeft moeten doen en laten, dat zie je niet. Je ziet alleen waar iemand nu staat.
En dat is precies de reden waarom je je niet mag vergelijken met een ander. Je mag je vergelijken met jezelf van een recent verleden.
Als je volgende week meer kan dan deze week, dan zit je op de goede weg!
Kijk naar anderen voor inspiratie, niet om je aan anderen te meten!
 

POST REPLY

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Content is protected !!
Open chat
Hi (Try) Outsider!

Welkom! Heb je vragen waarmee wij kunnen helpen?