Missie in het kort:

Meer mensen voortaan gezonder, gelukkiger en fitter.

Missie:

Outside Coaching wil een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van de gezondheid van de Nederlandse bevolking door middel van het bieden van sportlessen en (leefstijl) coaching (onder andere workshops/seminars over voeding, gezondheid, sport) voor mensen van alle fysieke niveau’s. Fysieke activiteiten verlagen de kans op vervroegd overlijden (University, 1997), het oplossen of verminderen van de symptomen van diabetes mellitus type 2, maar ook diabetes mellitus type 1 (Bohn, et al., 2015) door het verbeteren van glycemische controle en verbetert het cardiovasculair risico profiel. Fysieke activiteiten vergroten gewichtsverlies en/of verlagen het vetpercentage, vergroten de hoeveelheid spiermassa en veranderen de psyche in positieve zin zoals op het gebied van zelfperceptie (Delextrat AA, 2015).

Outside Coaching geeft verschillende soorten sportlessen (voortaan te noemen: trainingen) waarbij de meeste trainingen in de buitenlucht plaatsvinden. Vooruitgang op meerdere (mentale en fysieke) vlakken staat centraal tijdens de trainingen. Om significant verschil te kunnen maken op de gezondheid van sporters op de lange termijn, is het belangrijkste volgens Outside Coaching dat sporters plezier hebben en zich bewust zijn van- en verbonden voelen met hun sport-en beweegpatroon. Door betrouwbaar en transparant te zijn naar de sporters en op een respectvolle manier om te gaan met sporters, zal Outside haar sporters motiveren en inspireren fysiek actief te blijven voor de lange termijn ( >2 jaar).

Outside Coaching wil evidence- en best practise based en op de individu aangepaste begeleiding (binnen de mogelijkheden van een eventuele groepsactiviteit) bieden aan haar sporters om persoonlijke doelen te bereiken tijdens- én buiten de trainingen om. Hierin verschilt Outside Coaching met andere sport (o.a. bootcamp) aanbieders, want Outside Coaching streeft naar goed opgeleide en kritisch denkende trainers die praktijkervaring combineren met theoretische kennis. Trainingsleer, basiskennis van biomechanica en constante doorontwikkeling zijn belangrijke aandachtspunten voor Outside Coaching.

Vanuit het management zal worden gekeken naar trends op de markt en deze zullen worden doorgevoerd in het bedrijf. Ook zal de management bijdragen aan blijvende ontwikkeling van de trainers. Medewerkers (o.a. trainers) zullen zich bereid stellen frequent seminars, opleidingen en cursussen te volgen om zich te ontwikkelen op het fysieke- en mentale vlak.

Visie:

De globale opkomst van trainers lijken geen significant effect te hebben op de groei in het aantal mensen met (morbide) obesitas in de Westerse Wereld (waaronder Nederland) en de toename van chronische ziekten. Outside Coaching wil professionele trainers samen brengen om een gemeenschappelijk doel te behalen (het verbeteren van de gezondheid van de Nederlandse bevolking), waarbij Outside Coaching hoge kwaliteitseisen stelt aan de competenties van de trainers. Trainers zullen zich ontwikkelen om de beste versie te worden die zij kunnen zijn.

Outside Coaching wil evidence based en op de individu aangepaste begeleiding (binnen de mogelijkheden van een groepsactiviteit) bieden aan haar sporters om persoonlijke doelen te bereiken tijdens- en buiten de training. Hierin verschilt Outside Coaching met andere bootcamp aanbieders, want Outside Coaching streeft naar hoger opgeleide trainers die praktijkervaring combineren met theoretische kennis.